Lépésgyűjtés karácsonykor? Azzal nem lesz gond!

A karácsony előtti teendők, az ajándékvadászat, majd a családlátogatás megmozgatják az embert. Ez az időszak kiváló alkalom egy kis játékra!

Tudtad, hogy a statisztikák szerint az átlagember mindösszesen 3000 és 4000 lépés között sétál egy nap? Ez bizony nem túl sok, még azzal együtt sem, hogy a sokat emlegetett napi 10000 lépést egyáltalán nem kell szentírásnak venni. Azt viszont sokan nem tudják, hogy milyen nagyon könnyű valójában legalább napi 6-7000 lépést összehozni. Nagyjából 4 kilométernyi séta soknak hangzik ugyan, de csak ha úgy képzeljük el, mint egyetlen nagy baktatást – pedig valójában a hétköznapokban is nagyon hamar összejön ez a szám, ha nem vagyunk az autó üléséhez tapadva 🙂

Karácsony előtt pedig még egyszerűbb összehozni a dolgot, sőt: egy átlagos karácsonyi időszakban minden nap a napi célszám többszöröse is összejön.

Lássunk néhány módot erre:

  • munkahelyi csomagok átvétele lépcsőzéssel
  • céges karácsonyi rendezvény állófogadással, pláne tánccal!
  • az ünnepi szabi előtti nagy hajtás szaladgálása: nyomtatni, pénzügyre, megbeszélésekre. Csak ne felejtsd el a lépcsőt!
  • ovis és iskolai karácsonyi rendezvény a gyerekekkel: sosincs elég szék, és parkolni is mindig csak messzebb lehet
  • karácsonyi ajándékvadász körút: alighanem ez a csúcstartó, végtelen pláza-körök, sokemeletes üzletek, nagybevásárlás
  • rokonlátogatás: körbevizitelni a nagyszülőket, keresztszülőket, nagynéniket, nagybácsikat, szomszédokat jó szórakozás – és meg is mozgatja a családot

Látható, hogy vannak lehetőségeink, és akkor a karácsonyi ebédek és vacsorák, no meg a sütihalmok után pláne jól esik kicsit kimenni a szabadba, és tenni egy kellemes sétát a környéken. Nem a kalóriák lemozgása miatt – azokkal ilyenkor nem érdemes törődni -, inkább csak a friss levegő és a mozgás keringés- és hangulatjavító hatása miatt.

Ha eddig még nem tetted, az ünnepi időszak tehát kiváló alkalom arra, hogy kipróbáld a TeamPuli próbakihívásait: ide kattintva máris létrehozhatsz egyet!