Online csapatépítő játékok cégeknek

A csapatépítés már hosszú idők óta a cégvezetők egyik kedvence, hiszen erősíti a munkahelyi kohéziót, motivációt. Egy jól sikerült céges esemény pedig a kollégák számára is remek kikapcsolódást jelent. A digitalizációnak köszönhetően napjainkra tovább nőtt a lehetőségek száma. Online csapatépítő játékok, cégeknek.

Az online csapatépítés előnyei

Az online csapatépítés számos előnnyel jár. Noha mondhatni, még új keletű a dolog, az internetes közösségépítés sikere már elvitathatatlan.  Egy innovatív, a home office-t támogató cégnél, vagy hasonlóan rugalmas munkavégzést kínáló vállalatnál előfordulhat, hogy a dolgozók egymástól távol végzik mindennapi tevékenységüket. Digitálisan viszont mindenki azonnal, kényelmesen csatlakozhat, és részt vehet egy ilyen céges eseményen. Mindezt bármiféle utazás, szervezkedés nélkül. Ráadásul az évszak, az időjárás sem fogja meghatározni a program sikerességét. Összességében a dolgozók

  • motiváltabbak lesznek,
  • erősödik a csapatkohézió, ezáltal
  • nő a produktivitás, a munkahelyi hatékonyság szintje.

Ezen kívül is szinte még a végtelenségig lehetne sorolni az előnyöket, hiszen minden csapatépítő egyedi a maga módján. Az egyszerű munkahelyi kávézásnál, vagy közös ebédnél pedig alighanem tartalmasabb is egy hasonló program.

A legjobb online csapatépítő játékok

Az online csapatépítő játékok történelmének őskorát éljük, hiszen a cégek még csak most ismerkednek a különböző megoldásokkal. A jó hír, hogy a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ahogyan a hagyományos céges eseményeknél, úgy digitálisan is kreatívabbnál kreatívabb feladatokat lehet kitalálni. Ha csak valami egyszerű, klasszikus játékot játszanátok, szinte biztosan megtaláljátok annak virtuális verzióját.

Online szabadulószoba

A szabadulószobák népszerűsége egyre csak nő. A kihívás lényege, hogy kijussunk meghatározó időkeretek között, logikai feladványokat megfejtve. Manapság pedig ehhez már a saját otthonunk kényelméből sem kell feltétlenül kilépni. Az online szabadulószobák interaktívak, történeteken alapulnak, szinte függőséget okozhatnak, akárcsak a legjobb számítógépes játékok.

Egy laptop, vagy okostelefon elegendő is lesz a virtuális kalandhoz. A munkatársakkal videóhívásban tarthatjátok a kapcsolatot, mintha csak egymás mellett lennétek.

Kommunikációra épülő játékok online

A kommunikáció mindennek az alapja. Egy cégen belül pedig ez határozottan igaz. Így egy csapatépítő során is az egyik legjobb megoldás, egy beszélgetős, egymással ismerkedős játék. Tábortűz helyett ez esetben az otthon kényelméből is jókat beszélgethettek egymással. Érdemes rá figyelni ugyanakkor, hogy hétköznapi témákról legyen szó, a dolgozók magánélete nem tartozik mindenkire.

Online társasjátékok

A társasjátékok családok, baráti társaságok egyik fő kikapcsolódása lehet. Nincs ez másképp kollégák között sem. A logikai, kreatív, ismerkedős társasoktól kezdve szinte bármit találni, a legnépszerűbbek pedig online formában is elérhetők. Szóba jöhetnek a klasszikusok, mint például az Activity, vagy akár a Monopoly, illetve a Catan telepesei.

Számítógépes (PC) játékok, Xbox, PS4 és a többi

Unjátok a munkát? Kikapcsolódásra vágytok? Két nehéz feladat között indítsatok egy virtuális focimeccset, vagy csapatban összeveredőve próbáljatok ki egy stratégiai játékot. Manapság egy-egy többszereplős játékban már szinte úgy érezhetitek, mintha egy valódi paintballpályán lennétek. Így pedig nem az AI (mesterséges intelligencia), hanem a saját munkatársaid lesznek az ellenfeleid.

Lépésszámlálós csapatkihívások a TeamPulitól

A munkahelyi hétköznapok feldobásához egy kis közösségi aktivitás jelenti a kulcsot. Így nemcsak évente egy-egy alkalommal, hanem állandóan, napi szinten is tehetünk a céges összetartásért, a dolgozók egészségéért.

A TeamPuli közösségi lépésgyűjtő applikáció lényegében lépés-kihívásokkal motiválja a kollégákat az egészségesebb életmód kialakításában. A kihívás akár csapatszinten is teljesíthető, ezáltal interaktív csapatépítő programként is hasznos. Legyetek bárhol is a világban, a lépések száma összeadódik. Az interaktív funkciók pedig tovább növelik az alkalmazás használatának élvezeti szintjét.

A végeredmény:

  • Javuló kommunikáció, növekvő munkakedv
  • Hatékonyabb munkaidő-kihasználás
  • Erősebb kapcsolatok, stabilabb elköteleződés, alacsonyabb fluktuáció

Az alkalmazás egész évben segíti a csapatépítést, pár perc alatt létrehozható benne egy-egy új kihívás, és valóban mozgásra ösztönöz. Azokat is megmozgatja, akiket eddig semmivel nem lehetett. Egészségtudatosság, csapatépítés gamifikációs alapon, mesterfokon.

Mire figyelj oda virtuális csapatépítők szervezésekor?

A 21. században tehát gyökeresen kezdenek megváltozni a munkahelyek. Amíg régebben egyfajta hierarchikus rendszer volt a jellemző, ahol a főnökök rövid pórázon fogták a dolgozókat, manapság egyre inkább közvetlen a viszony, az elégedettségi szint maximalizálására törekszenek a vállalatok. Ezzel mindenki jól jár, hiszen a termelékenység is jobb lesz. A főnökök helyét átvették a vezetők, a túlzott szabályozást pedig a hatékonysági szempontok.

A virtuális csapatépítők során is az a lényeg, hogy a dolgozók számára ne nyűg, hanem kellemes kikapcsolódás legyen, amin szívesen részt vesznek – nem csak a vezetők haragjától félve. Első a jókedv, és a szórakozás. Akár egy előzetes felmérést, szavazást is lehet tartani, hogy ki mit csinálna szívesen. Helyezzük előtérbe a dolgozók igényeit, összpontosítsunk a kapcsolatépítésre, a napi stressz leküzdésére.