Kerülj sétával jobb formába!

Tudod, hogy egészségesebb kellene élned, de sehogyan se tudod rászánni magad? Pedig a megoldás rendkívül egyszerű és még csak nem is kell “sanyargatnod” magad kőkemény edzéstervvel, vagy makrotápanyagokat grammra kiszámolt étrenddel. 

Helyette kezdésként csupán csak a sétára van szükséged, amiben a TeamPuli kiváló partnered lesz, hiszen folyamatosan ösztönözni fog a mozgásra. Ha autóval jársz, tedd le pár utcával hamarabb az autódat és tedd meg a maradék utat gyalog a célhelyszínhez. Tömegközlekedés esetén egy-két megállóval előbb szállj le és aztán mehet egy jó kis séta, ami a keringésedre is pozitív hatással lesz. Természetesen nem árt, ha nem késel el miatta, ezzel a Google Maps segítségével tervezd meg az utadat, nehogy kellemetlen meglepetés érjen. 

A sétára a közvetlen lakókörnyezeted felfedezésével is rászoktathatod magad, hiszen útközben olyan kincsekre bukkanhatsz, mint egy hangulatos park, egy aranyos kávézó, vagy éppen egy gyönyörű épület. Ha egyedül vágsz neki az útnak, akkor a Bluetooth fülhallgató hasznos társad lesz, ugyanis gyaloglás közben meghallgathatod kedvenc podcastjeid legújabb részeit, érdekes hangoskönyveket, a legújabb slágereket, de még akár tanulhatsz is közben a hang alapú tananyagok segítségével. 

A TeamPuli pedig folyamatosan monitorozni fogja a lépésmennyiségedet, amit érdemes minden nap szinkronizálnod vele az alkalmazás elindításával. Az egészség megőrzését legjobban napi 10 ezer lépés szolgálja, de neked nem kell elsőre ennyit összegyűjtened, hiszen ez közepes tempóban is napi 2 órát jelent. Próbálj meg inkább kicsiben kezdeni és mindig egyre többet sétálni, aminek hála napról napra jobb formában leszel és egyre könnyebben kerülöd majd el a betegségeket.  

Persze, úgy sokkal könnyebb az egész, ha kellemes társaságban oldod meg az egészségvédő sétálásodat, amire bármelyik családtag, vagy kedves ismerős csatlakozhat, hogy egymást támogassátok egy jobb életmód elérésében és közben még egy jót is beszélgessetek. Ebből akár rendszeres program is lehet, ami nagyban megkönnyíti mindkettőtök helyzetét.