Így vond be a kevésbé aktív kollégákat!

Minden munkahelyen vannak olyan kollégák, akik introvertáltabbak, passzívabbak a többi munkatárshoz képest, aminek különböző okai lehetnek. Közrejátszhat a kiégés, valamilyen párkapcsolati probléma, mentális betegség és sok egyéb más is, ezért a lehető legkörültekintőbben kell közelíteni a kérdéshez és semmiképpen sem szabad elbagatellizálni, hiszen valójában szinte sosem tudhatjuk mi áll a dolog hátterében, amíg ki nem derítjük.

Ezeknek a dolgozóknak a legtöbb csapatépítési forma rendkívül kényelmetlen, már az ötletét is teljesen haszontalannak tartják és sokszor kínszenvedés nekik részt venniük rajta, míg a többiek amúgy rendkívül jól szórakoznak. Pontosan emiatt érdemes egy olyan folyamatba bevonni őket, amiből pontosan annyit vesznek ki, amennyit érdeklődési körüktől és aktuális állapotuktól függően szeretnének.

A TeamPuli céges kihívásaiban ugyebár csapatokba rendeződnek a kollégák, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindenkinek egyformán aktívnak kell lennie benne. Nyilván célszerű a lehető legtöbb lépést megtenni, hogy ezzel segítsük saját csapatunkat a győzelemre, de valójában csak az egyes csapattagokon áll, hogy mennyire lesznek aktívak a verseny alatt, így a külső kényszer, a belső feszültség, vagy éppen a nyomás is sokkal kisebb lesz rajtuk.

A legjobb az egészben az, hogy már nagyon kevéssel is hozzá lehet járulni a nagy egészhez, amit díjaz is a rendszer különböző visszajelzésekkel. Ezek aztán még nagyobb bevonódásra sarkallhatják a kevésbé aktív kollégákat, amit ki lehet egészíteni azzal is, hogy offline jutalmakat is kínál a cégvezetés a legjobb eredményeket elért csapatoknak. 

Utóbbi igazán sokféle lehet és csak a vezetőkön áll, hogy melyiket részesítik előnyben. Például olyan tárgyi nyereményeket adnak, amik elégedettebbé, vagy büszkévé teszik a kollégákat, vagy olyanokat, amik elég értékesek ahhoz, hogy bármelyikük értékelni tudja – pl. exkluzív céges utazás, extra fizetett szabadság, vagy akár plusz anyagi jutalom. 

Tudjuk és hisszük, hogy a TeamPulival könnyű rákapni a mozgás ízére és ahogy egyre nagyobb távolságokat teszünk meg, úgy változik az egészségesebb életmódhoz való hozzáállásunk is. Ezzel nyilvánvalóan nem az a cél, hogy mindenki Instagramon pózoló fitnesz influenszerré váljon, hanem hogy napról napra jobban érezzék magukat a bőrükben, ami aztán a javuló közérzetükben és munkateljesítményükben is megmutatkozzon.