Így tarthatod meg a céged tehetségeit!

Manapság egyre több munkáltató szembesül azzal, hogy mennyire nehéz olyan munkaerőt találni, aki megbízható, megfelelő hozzáállású és képes eltökélten dolgozni a cég sikereiért. Néha azonban elfelejtik, hogy az új tehetségek bevonzása mellett ugyancsak fontos a régebbiek megtartása, akik az elmúlt években aktívan hozzájárultak a vállalat elért eredményeihez. 

Értelemszerűen az egyik fontos tényező ilyenkor a fizetés, hiszen az új kollégák érkezése miatt könnyen bérfeszültség alakulhat ki a munkatársak között, ezért érdemes minden évben felülvizsgálni a kérdést és a cég lehetőségeihez mérten korrigálni a fizetéseken – főleg ilyenkor különösen, amikor gyenge forinttal, magas inflációval és rezsinövekedéssel kell az embereknek szembenézniük. Ám a piszkos anyagiak mellett további dolgokra is figyelnünk kell ahhoz, hogy régebbi, tehetséges kollégáink továbbra is velünk maradjanak. Ilyen például a munka-magánélet arányainak egészséges megtartása, a változatos feladatok és a home office biztosítása is, amik mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezze magát nálunk az adott munkavállaló. 

Embere válogatja, hogy ki mennyire szereti a céges programokat, csapatépítőket, de a TeamPuli segítségével ezek megszervezését elképesztően egyszerűen meg lehet oldani. Közösségi lépésszámlálónkban ugyanis csak egy célt kell adni a kollégáknak, akik csapatokba verődve munkálkodhatnak azon, hogy minél előbb teljesítsék. Cserébe extra szabadságot és/vagy tárgyi jutalmat is lehet adni nekik, ami garantáltan plusz ösztönző erő lesz számukra. 

A legjobb az egészben az, hogy hozzáállástól függően mindenki annyit vehet ki belőle, amennyi neki tetszik, miközben mégis megmozgatjuk az összes kollégát, generációtól függetlenül. Ráadásul a kihívás teljesítése közben egymással együtt is működnek, ami a jó közérzethez is hozzájárul amellett, hogy a csapatmunkát, valamint a különböző részlegek közötti kohéziót is erősíti. 

Ha pedig rendszeresen TeamPuli kihívásokkal aktivizáljuk a kollégáinkat, sokkal jobb formában lesznek, ami az egészségükre és a jövőbeli munkabírásukra egyaránt kihat. Így végső soron a munkavállaló és a munkáltató is jól jár, hiszen több szempontból is jobb lesz az adott munkahelyen dolgozni, amit a régi és új tehetségek is díjazni fognak.