Így használd fel okosan a szabadidődet!

A legtöbben nap mint nap szembesülünk azzal, hogy a szabadidőnk lényegében egy hasonlóan értékes erőforrás, mint a pénzünk, hiszen csak korlátozott mennyiségben érhető el. Ez hatványozottan igaz akkor, amikor maximálisan akarunk teljesíteni a munkánkban, aktívan foglalkozni szeretteinkkel és a család ügyes-bajos dolgaival, valamint baráti kapcsolatainkat is szeretnénk ápolni.

 

Természetesen nem feledkezhetünk meg saját igényeinkről sem, ám ilyenkor a rendkívül kevés szabadidőnk miatt érdemes azt a lehető legjobban kihasználni. Kedvünktől függően dönthetünk úgy, hogy átadjuk magunkat a szórakozásnak és önfeledt film-, vagy sorozatmaratonba kezdünk, de előtte érdemes azért végigfutni a Metacritic, az IMDB és a Rotten Tomatoes értékeléseit, nehogy belefussunk valamilyen kétes minőségű alkotásba, amitől az egészet időpazarlásnak fogjuk érezni.

 

Ám vannak olyan emberek is, akik a rendelkezésükre álló maradék időben inkább fejleszteni szeretnék magukat. Erre hoztunk most egy remek tippet nektek, amitől nem csak egészségesebbek, fittebbek lesztek, hanem a nyelvtudásotokat is fejleszthetitek vele. Ehhez első lépésként arra van szükségetek, hogy letöltsétek telefonotokra a TeamPuli és a Xeropan alkalmazását.

 

A TeamPuli abban fog nektek segíteni, hogy a passzív időtöltés helyett minél több alkalommal aktivizáljátok magatokat és sétálva kerüljetek egyre jobb formába. Az így produkált teljesítményetekről folyamatos visszajelzéseket kaptok, ha pedig lépésszámlálós mérföldköveket értetek el, extra jutalmakban is részesültök.

 

A Xeropannal pedig még tartalmasabban tölthetitek az időt a séta alatt, hiszen közben angol, vagy akár német nyelven is tanulhattok. A díjnyertes nyelvoktató alkalmazás használata rendkívül egyszerű, ráadásul minden nyelvi szinten tud újat mutatni. Ezzel a tudományos bizonyított nyelvtanulási módszerrel egyszerre fejlesztheted a szókincsedet, gyakorolhatod a kiejtést és a beszélgetést, nyelvtani ismeretek sajátíthatsz el és még videós feladatokat is kaphatsz.

Így aztán gyakorlatilag sétálva juthatsz el a nyelvvizsgáig, csak ne felejts el gyakran mozogni addig, hogy biztosan átmenj!