Így biztosan meg tudod mozgatni az idősebb kollégákat!

Az évek, vagy akár évtizedek óta fennálló és hatékonyan működő szervezetek sajátja, hogy vannak olyan kollégáik, akik már régóta a cég alkalmazottai és egyben alapemberei is a szervezetnek tapasztalatuk, szakértelmük és piacismeretük miatt. 

Ők azok, akiket a kor előrehaladtával egyre nehezebben  lehet megmozgatni a piálós, vicces (vagy sok esetben viccesnek gondolt), játékos csapatépítőkkel, miközben a fiatalabb korosztályba tartozó munkatársaknak ezek még bőven elegendők és könnyedén lelik örömüket benne. 

Pontosan ezért is alkottuk meg a TeamPulit, ami egyszerre képes a fiatalabb és az idősebb generációk megmozgatására, ami számos pozitív hozadékkal jár a cég egészére nézve. Egyrészt a munkavállalók az egyre több mozgásnak hála sokkal jobb egészségi állapotban lesznek, ami azért igazán fontos, mert fókuszáltabbá, frissebbé és motiváltabbá is válnak, illetve a betegségek megelőzésében is fontos lehet.

Másrészt a TeamPuli képes közelebb hozni egymáshoz a kollégákat úgy, hogy a legfiatalabb generáció tagjai a legidősebbekkel összekerülve alkothatnak egy csapatot és egy közös cél elérésének érdekében kell egymással összedolgozniuk. 

A mindenki számára könnyen kezelhető mobilalkalmazásban napról napra nyomon tudják követni, hogy hogyan állnak a versenyben, ami extra ösztönzést adhat a mozgáshoz. A csapatchat funkcióval pedig folyamatosan tudják tartani a kapcsolatot, lelkesíteni tudják társaikat és a versengés miatt jóval többet fognak mozogni, mintha csak egyedül csinálnák.

Ez hatékonyan segíthet a generációk közti kommunikációs szakadék áthidalásában, amit akár meg is lehet spékelni azzal, hogy az online legjobban teljesítő csapatokat offline is díjazzuk – például egy élményfőzéssel vagy más közös programmal -, hogy aztán offline is még jobban összekovácsolódhassanak, amiből egyéni és szervezeti szinten is csak profitálni lehet. 

Egyetlen céges verseny helyett egyébként érdemes inkább bajnokságot hirdetni, hogy több megmérettetés alkalmával legyen lehetőség arra, hogy építhessük és erősíthessük a csapaton belüli kohéziót. Egy év alatt bőven elegendő egy tavaszi, egy nyári, egy őszi és egy téli verseny ahhoz, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a generációkat.