Hogyan vonzhatsz be új tehetségeket a cégedbe?

Manapság nem csak megbízható üzleti partnereket, hanem tehetséges, új kollégákat is nehéz szerezni, hiszen rengeteg munkahely van, amiknek égető szükségük van a szakértelmükre. Ha viszont megtanulsz a potenciális munkavállalók fejével gondolkodni, akkor az igényeikre reflektálva nagyobb eséllyel fogják a te cégedet választani. 

Az első és egyben egyik legfontosabb dolog a láthatóság és annak biztosítása. Fontos, hogy céged honlapján minden olyan információ fenn legyen, ami a jövőbeli kollégák számára hasznos lehet. Mik a cég fő profiljai, milyen munkamódszerekkel dolgoztok, melyik eredményeitekre vagyok a legbüszkébbek, illetve hogy hogyan figyeltek a munkatársak egészségére. Utóbbira rendkívül hatásos eszköz a TeamPuli, amivel rendszeresen meg tudjátok mozgatni az új és a régebbi kollégákat, így teremtve egységet közöttük.

A weboldal mellett a közösségi felületek is rendkívül fontosak, főleg a fiatalabb munkavállalók számára, így a professzionalitást erősítő LinkedIn mellett érdemes Facebookon és Instagramon is fenn lenni. Ám a meglévő profilhoz releváns, értékes tartalmak is kellenek, amik exkluzív bepillantást nyújthatnak abba, hogy pontosan kik dolgoznak a cégnél, milyen izgalmas dolgok történnek a munkahelyen belül és egyáltalán milyen érzés ott dolgozni. 

A már meglévő kollégáink nagyon sokat tudnak segíteni a cég bemutatásában, ezért a téma iránt leginkább lelkesedők részvételével külön postsorozatot is érdemes indítani velük. Ebből az is látható, hogy milyen pozícióban, kik dolgoznak és extra információkhoz is hozzájuthatnak a jövendőbeli munkatársak. 

Természetesen elképesztően fontosak az egyéni igények is, amik az elmúlt években jelentősen megváltoztak. A megszokottnál sokkal többen szeretnének minél többet otthonról dolgozni, a születésnapok és munkahelyi évfordulók mellett a gyermekek születése utáni szabadságok is egyre fontosabbak, ahogyan a kötetlen munkaidő és az akár 4 napos munkarend is. 

Elmaradhatatlan kérdés a fizetés és a béren kívüli juttatások köre is, ahol a legtöbben azt is szeretnék látni, hogy milyen karrierutat járhatnak be a cégen belül, azaz ha nagyon jól dolgoznak, akkor a következő években milyen szintekre juthatnak el. Mindezeket jobb már a kiválasztási folyamat legelején tisztázni, nehogy raboljátok egymás idejét, ami pontosan tudjuk, hogy ugyancsak pénz.