Ezért válaszd a lépcsőt a lift helyett, ha jót akarsz magadnak!

A már több mint 2 éve tartó koronahelyzetben a legtöbben rendkívül elkényelmesedtünk, hiszen ennyi idő alatt hozzászoktunk ahhoz, hogy szinte mindent azonnal elérünk és egyből el is tudunk intézni online. Ha szórakozni akarunk, akkor ott vannak a streaming szolgáltatások, ha egy jót enni, csak az ételrendelős oldalaknak hála csak a bejárati ajtónkig kell elmennünk és ugyanez igaz a nagy vagy kisebb bevásárlásokra is. És akkor még nem beszéltünk az online ügyintézésekről, amikhez ugyancsak nem kell már feltétlen kimozdulnunk.  

Mindezt sok helyen még az is tetézte, hogy megmaradt teljes vagy részleges formában az otthoni munkavégzés, így több esetben szinte semmi nem indokolja azt, hogy kimozduljunk otthonunkból, főleg akkor, ha még az introvertáltak csoportját is erősítjük. Ám mégis érdemes ezzel mindenkinek a saját szintjén foglalkoznia, hiszen a mozgás nem csak az egészségünket teheti jobbá, hanem a kedvünket és az élet minden területén nyújtott teljesítményünket is, így gyakorlatilag többszörösen profitálunk belőle egészségünk szempontjából.

Mint mindent, úgy ezt is jobb a lehető legkisebb lépésekben elkezdeni, azaz először rá kell szoktatnunk magunkat, nehogy egy hirtelen bekövetkező nagy terhelés miatt önsanyargatásnak éljük meg és aztán sírva szaladjunk vissza a kanapénkra. Erre kiváló megoldás az, ha első körben bárhol vagyunk, akkor a lift helyett a lépcsőt használjuk, ugyanis az rendkívül jól tudja növelni az állóképességünket és közben minden egyes lépéssel plusz kalóriákat égetünk el. 

Ha már pár emelet után kifáradunk, akkor sincsen semmi gond, hiszen minden egyes alkalom után egyre könnyebben fogjuk venni a következőt. Persze, ezt a mozgási metódust ki tudjuk azzal is egészíteni, hogy a közeli boltba már nem autóval, hanem gyalog megyünk, ami egy nagybevásárlás esetén a sok cucc miatt akár egy komolyabb edzésnek is felfogható. 

Sokat segíthet az is, ha meetingek közben sétálunk, amiben a Bluetooth fejhallgatónk és a mobilnetünk lehet a segítségünkre. Ráadásul többeknek ilyenkor az agya is jobban pörög, mint akkor, amikor az irodája vagy a szobája falát kell bámulnia. Azt pedig senkinek nem szabad elfelejtenie, hogy a TeamPuli is arra fogja sarkallni őket, hogy még többször keljenek útra a saját egészségük megőrzése és a betegségek megelőzése miatt.