Ezért született meg közösségi lépésszámlálónk, a TeamPuli!

A technológiai fejlődésnek hála egy okostelefonnal szinte bármi gyorsan és egyszerűen elintézhető. Ez ugyanakkor magában hordozza azt a veszélyt, hogy ha az összes ügyes-bajos dolgunkat elkezdjük interneten keresztül menedzselni, akkor a végén semmi sem tántorít minket el attól, hogy végtelenül ellustuljunk. Az ezzel járó mozgásszegény életmód miatt pedig rengeteg testi és lelki probléma alakulhat ki, amit sokan hajlamosak vagyunk teljesen helytelenül – például túlevéssel, sorozat- vagy játékfüggőséggel – kezelni.

Többek közt ezért is alkottuk meg a TeamPulit, ami kezdetben majdnem teljesen észrevétlenül vesz rá bárkit a sétálásra, hogy aztán egyre nagyobb kihívásokat állítson elé. A fejlesztése során rendkívül fontos volt, hogy a felhasználók minél több visszajelzést kapjanak arról, hogy végre a helyes, mozgásban gazdagabb útra tértek, ezért számos módon motiváljuk őket arra, hogy minél gyakrabban mozogjanak. 

A TeamPuli ugyanis megmutatja nekik, hogy aznap mekkora távot teljesítettek, a nagyobb lépésszámú mérföldköveknél elismeri az eredményüket és minden nap nyereményekkel is jutalmazza őket, ha megpörgetik a szerencsekereket. 

Természetesen a legnagyobb ereje abban van, hogy az adott munkahelyen belül az újabb és régebbi kollégákat is meg tudja mozgatni. Ezt a különleges csapatépítési formát azért szeretik nagyon sokan, mert szorosabbra fűzi a munkatársak közötti kapcsolatokat, javítja a csapatmunkát és végső soron minden alkalmazottat egészségesebbé tesz.

Utóbbiból pedig mindenki profitál, hiszen a munkavállaló így jobban érzi majd magát a bőrében, amitől javul a teljesítménye és a motivációs szintje, illetve sokkal kevesebbet lesz beteg, ami a munkáltató szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható tényező. 

Fontos megjegyezni, hogy a TeamPulit úgy építettük fel, hogy minél aktívabban használja a cégvezetés, annál több hasznot lehet kicsikarni belőle, úgyhogy már csak ezért is érdemes rendszeresen versenyeket csinálni vele az alkalmazottaknak, nehogy aztán valaki véletlenül pár kihívás után visszalustuljon.