Ezért érdemes minél többet sétálnod!

Többen már tudhatjátok, hogy a TeamPuli csapatában abban hiszünk, hogy a mozgás csodákra képes, ha fontos számodra az egészséged megőrzése és a betegségek megelőzése. Nem kell azonban egyből több hetes edzésprogrammal és minden étkezésre kiterjedő étrenddel belevágni a dologba, hiszen bőven elegendő, ha a legkisebb lépésekkel kezdjük el szoktatni magunkat a rendszeres testmozgáshoz.

Ennek legegyszerűbb formája a séta, amit gyakorlatilag bármikor és bárhol el lehet kezdeni. Ráadásul számtalan jótékony hatása is van, amik ismeretében még nagyobb kedvet kaphatunk hozzá. Például a gyaloglás nagy mértékben hozzájárul mentális egészségünk javításához, ezért ha éppen egy stresszes, feszült időszakot élünk át, akkor érdemes kisebb vagy akár nagyobb felfedezőútra indulni a környékünkön. 

Elsőre meglepő lehet, de a séta a látásunkat is javíthatja, mivel csökkenti a szemnyomást és a későbbiekben veszélyes zöldhályogot is le tudjuk küzdeni vele. Emellett ha rendszeresen űzzük, hatékonyan javítja a vérkeringésünket és abban is segít, hogy alacsonyabb szintre csökkenthessük vele a magas vérnyomásunkat, vagy éppen a koleszterinszintünket.

A rendszeres gyaloglással viszont a cukorbetegséget is meg tudjuk előzni, megnöveli tüdőnk kapacitását, így sok szervi problémát elkerülhetünk a segítségével, valamint javítja az emésztésünket is. Az pedig már csak hab a tortán, hogy erősebbé teszi a csontozatunkat, csökkenti a súlyunkat és fejleszti az izomzatunkat. 

A séta egyik legpozitívabb hatása pedig az, hogy a depressziós tünetek remekül kezelhetőek vele és a közérzetünket is jelentősen jobbá tudja tenni. Utóbbi leginkább akkor igaz, amikor egy remek társaságban tudunk hódolni neki, bár ma már egyedül is rendkívül jól szórakozhatunk például podcastek, vagy vadiúj album hallgatása közben. Természetesen sétálás alatt akár egy kötetlenebb meetingen is részt vehetünk, ha pedig szeretnénk versenyezni kollégáinkkal, akkor arra a TeamPuli lesz az ideális megoldás.