5+1 csapatépítő program Budapesten

5+1 csapatépítő program Budapesten

Csapatépítő programot minden évszakban érdemes szervezni, akár több alkalommal is. Nem muszáj egy hosszabb időtartamot felölelő (akár egy teljes napot vagy hétvégét) eseménysorozatot összerakni, egy pár órás hétköznapi program is elég lehet arra, hogy alkalomadtán felrázza a csapatot, új motivációt és beszédtémát adjon a kollégáknak.

Egy jó csapatépítő program hatására

 • fejlődhetnek a kollégák soft skilljei,
 • javulhat a teljesítmény,
 • és az irodai hangulat,
 • ami miatt csökkenhet a betegség miatti szabadságok száma,
 • és a fluktuáció is.

Egyes csapatépítő játékok lényege az, hogy javítsák a kommunikációt a kollégák között, fejlesszék a problémamegoldó készséget, és a csapatmunkát.

Budapesti csapatépítők programok

Szerencsére Budapesten rengeteg csapatépítő program közül választhatunk, ezek közül emeltünk ki 5-öt (+1-et, ami egy online megoldás a csapatépítésre).

DIY étterem

A pesti Makery egy DIY (Do It Yourself) étterem, aminek az a lényege, hogy a lelkes séfek előre kimérten kapják az alapanyagokat, illetve egy receptet – ebből kell majd elkészíteniük az adott levest, főételt, vagy desszertet. Jó hangulatú, akár közös munkát, segítséget igénylő csapatépítő.

Baltadobálás

Ahogy a neve is mutatja: a belvárosi baltadobálónál egy dolgot tudnak csinálni az emberek: baltát dobálni. Egy izgalmas, vicces módja ez annak, hogy pár közös emléket gyűjtsenek a kollégák – az ügyesség fejlesztése viszont nem biztos, hogy releváns lesz a munkahelyen is.

Paintball

Csapatmunkát, kommunikációt, stratéigát igénylő játék, végtelen lehetőséggel. Lőjétek ki a másik csapat tagjait, foglaljátok el az ellenfél bázisát, vagy lopjátok el a zászlójukat. A játékmód csak a kreativitástól függ!

Footgolf

Egy lassabb, de végtelenül szórakoztató csapatépítő játék. Adott egy golfpálya, focilabda-méretű lyukakkal – ezekbe kell lábbal eljuttatni a focilabdát. Nincs is jobb annál, mint amikor egy focikedvelő társaság szép időben footgolfozik. Időigényessége miatt remek lehetőséget nyújt arra, hogy a kollégákkal mély beszélgetést lehessen folytatni – golf közben pedig az sem baj, ha a munkára és új ötletekre terelődik a szó.

Scavenger Hunt

A Scavenger Hunt egyre népszerűbb csapatépítési módszer. A koronavírus alatt jött leginkább divatba, amikor nem csak cégek, de magánszemélyek, baráti társaságok is elkezdték letölteni ezeket a „kincskeresős” alkalmazásokat. A Scavenger Hunt lényegében egy térkép-alapú játék, ahol a csapattagoknak különböző pontokra kell eljutniuk, ahol jutalmat, vagy újabb feladványt találnak a következő pontba való eljutáshoz.

Egy online budapesti csapatépítő a TeamPulitól

A Teampuli egy online csapatépítő alkalmazás, amit bármelyik városban, így Budapesten is használhattok. Legnépszerűbb játékunk a “lépés-kihívás”, mely rengetegféleképpen játszható – önállóan és akár csapatszinten is. A lényeg, hogy a Teampuli app méri, ki hány lépést tett meg adott napon, héten, vagy a hónapban. Ezután nincs más hátra, mint csapatokat alkotni, és megnézni, kik lépnek a legtöbbet – őket pedig jutalmazni kell. Marketing vs HR? IT vs Pénzügy? Csak kreatívan!

A Teampuli app lényege:

 • Sem az évszak, sem a home office nem akadály a csapatépítésben
 • Pár perc alatt létrehozható egy új kihívás
 • A csapatösszeállítás egyszerű és gyors, mégis az igényekhez szabható
 • Legyenek bárhol a kollégák a világban, a lépések száma összeadódik
 • Saját és vállalati igényekre szabható kihívások
 • Interaktív funkciók a motiváció fenntartásáért
 • Erősíti az összetartozás élményét, az elköteleződést
 • Csökkenti a beilleszkedési nehézségeket
 • És még egy egészségesebb életmódhoz is hozzásegít