A legjobb csapatépítő program ötletek, cégeknek

Híján vagytok a csapatépítő program ötleteknek? A COVID óta nehezen hozható össze a társaság? A TeamPuli célja, hogy időtől és tértől függetlenül, interaktívan tudjatok csapatépítőket létrehozni – miközben a munkahelyi fizikai és mentális egészséget tűzitek ki célul. 

A csapatépítés nem egyszerű feladat: fontos, hogy ne csak a marketing vagy a HR, de a vezetőség is kivegye a részét a szervezésből, ha pedig túl időigényes a feladat (és kétséges egy jó program létrejötte), akkor érdemes külső szervezői csapathoz fordulni. 

Egy rosszul szervezett csapatépítőnek, amin kötelező a részvétel, de látszik, hogy mindenfajta felkészülés nélkül, muszájból jött létre ugyanis kontraproduktív lehet a hatása. Az esemény legyen előre meghirdetve, és legyen folyamatos a munkavállalókkal való kommunikáció, így elősegítve azt, hogy a program utáni érdeklődés magas legyen – ahogy a részvételi arány is.

Miért jó egy csapatépítő program?

A csapatépítő játékok összehozzák az embereket, amik 

 • a fluktuáció mérséklődéséhez,, 
 • a hatékonyság növekedéséhez, 
 • az onboarding gyorsításához,
 • a betegségek miatti szabik számának csökkenéséhez,
 • a különböző soft skillek fejlesztéséhez,
 • és a motiváció fokozásához 

járulhatnak hozzá. 

Csapatépítés ötletek: a megvalósítás (is) számít!

Nem csak a jó ötlet számít. Ahogy már fentebb is említettük, az esemény meghirdetése, az érdeklődés fenntartása, a program levezetése és az utána történő kommunikáció is esszenciális egy jó csapatépítő lezárásához. Hiába a jó ötlet, ha nincs jelen egy facilitátor, aki kellő szakértelemmel segíti a csapatokat a megoldáshoz vezető úton. Egy segéd, aki nem ad se túl sok, se túl kevés információt; csak annyit, amennyi kicsit előrelendíti a csapatot, hogy utána közösen tudják megoldani a feladatot, erősítve ezzel a csapat összhangját. 

Csapatépítő program ötletek

A céges csapatépítő játékok alapszabályai

Alapelvünk, hogy minden csapatépítő játék minden korosztálynak szól: nincs olyan gyerekjáték, amit egy kis megváltoztatással ne élvezne ugyanannyira a felnőtt korosztály. 

Szervezhettek bulit, túrát, beülhettek meccset nézni, jótékonykodhattok, vagy elmehettek szabadulószobába: a lényeg, hogy olyan programot csináljatok, amikhez az embereknek van kedve. És mindig legyenek alternatívák: aki nem szeret mozogni, annak nem muszáj részt vennie a céges futóversenyen, de addig egy csapattal közösen elkészíthetik a bográcsgulyást a versenyzők számára.

Vonjatok be mindenkit! 

Irodai csapatépítés a Teampulival

A TeamPulival könnyű a kreatív csapatépítés – applikációnk lényege, hogy az egészséges életmódot gamifikációs elemekkel vegyíti, ezzel pedig egy online, bárki számára elérhető csapatépítő játékot hoz létre. Nem csak cégeknek, de baráti társaságoknak is kiváló!. Legnépszerűbb játékunk a “lépés-kihívás”, mely rengetegféleképpen játszható – önállóan és akár csapatszinten is. A lényeg, hogy az app méri, ki hány lépést tett meg adott napon, héten, vagy a hónapban. Ezután nincs más hátra, mint csapatokat alkotni, és mérni, kik teszik meg a legtöbb lépést. 

A vizuális kezelőfelület jutalmaz – a többi pedig már csak a vezetőkön és a kreatív kollégákon múlik, hogy mit hoznak ki belőle!

A kreatív csapatépítés és a TeamPuli előnyei

 • Sem az évszak, sem a home office nem akadály a csapatépítésben
 • Pár perc alatt létrehozható egy új kihívás
 • A csapatösszeállítás egyszerű és gyors, mégis az igényekhez szabható
 • Legyenek bárhol a kollégák a világban, a lépések száma összeadódik
 • Saját és vállalati igényekre szabható kihívások
 • Interaktív funkciók a motiváció fenntartásáért
 • Erősíti az összetartozás élményét, az elköteleződést
 • Csökkenti a beilleszkedési nehézségeket
 • És még egy egészségesebb életmódhoz is hozzásegít